Importanta jucariilor pentru dezvoltare copilului

Un copil fără jucării este ca o fântână fără apă. Nu spune nimeni să exagerăm și să cumpărăm cât mai multe jucării dar sunt multe jucării care le dezvoltă creativitatea și care îi pot ajuta în dezvoltarea lor ulterioară. Trebuie să avem grijă de copiii noștri și să le oferim cât mai multă atenție.
Atunci când sunt mici trebuie să le vorbești și să le explici absolut orice. Au nevoie de cât mai multe informații și dacă nu le obțin de la mamă... atunci de unde? În al doilea rând poí cumpăra jucării în funcție de vârstă. Este de preferat ca atunci când cumpărați o jucărie să verificați descrierea produsului pentru a vedea dacă este adecvată copilului.
Nu este suficient să le punem copiilor un teanc de jucării în față și să se descurce. Ei trebuie învățați cum să le folosească, cum să se joace și să îi îndrumăm puțin. Poate la început pare greu dar așa se pun bazele unei educații.

Jucăriile cu telecomandă îi ajută să se orienteze și să se ghideze în funcție de eventualele obstacole. Eu consider aceste jucării ca fiind unele foarte utile și interesante.

Jucăriile tip Lego dezvoltă creativitatea. Există Lego atât pentru bebeluși cât și pentru adulți. Acest joc are o anumită rigurozitate și trebuie să fii atent la ghidul jocului dar și la asamblarea pieselor. Este un joc mai scump dar merită să investim în astfel de jocuri.

Coloratul este o altă metodă de a dezvolta creativitatea. Este foarte bine să lași imaginația copilului să zboare. Desenul și coloratul sunt mână în mână. Deși tu nu înțelegi nimic din desenul copilului tău, cu siguranță în imaginația lui el a vrut să se exprime într-un fel.



Comentarii